zondag 19 augustus 2018

Kerst verpakkingen met de Color Your Season Bundel


Vandaag is dan het derde project wat ik wil delen met jullie van deze geweldige set.


Voor vandaag heb ik een paar kerst geschenkverpakkingen gemaakt.
Als basis voor de verpakkingen heb is het Whisper White Thick papier genomen omdat je  wel graag een stevig doosje wil.(zou jammer zijn als je met je kadootje komt en de bodem valt eruit ihhihih)
Hierna heb is de verpakkingen door de Big Shot gedaan in de mooie Scatterd Sequins embossingmal.


Stempel op Whisper White Thick ook de hulstak meerdere keren zodat je hem straks kunt gebruiken als 3D element.
Tip!
Om een mooi aan een sluitende hulstak te krijgen meet je eerst de lengte van je verpakking uit..dan meet je de lengte van je hulsttak. Bijvoorbeeld: mijn verpakking is 11 cm en de hulstak is 7,5 cm.
Ik heb het doosje in twee gedeeld en toen de hulst tak tegen de potlood lijn gezet en afgedrukt...nu krijg je een precies aan sluitend en in het midden.
Omdat ik ook een beetje de rand wilde stempelen van het doosje heb ik hem half op de zijlijn gezet zodat een deel op de verpakking komt en een deel aan de zijkant.
Wil je niet op alle delen van je verpakking stempelen?? Plak dan de delen die je niet wil bestempelen af met post-it papier,dit is makkelijk verwijderbaar en maak je het projectje niet kapot.
Het doosje is op deze manier rondom bestempeld.
Stempel je tekst twee keer  op een strookje Whisper White Thick  in de kleur Mossy Meadow.
 De takjes zijn eerst allemaal bewerkt met een dauber in  de kleur Pear Pizzaz. Ook de hele omtrek van de verpakkingen heb ik in deze kleur bewerkt. (Inderdaad hoor jullie denken..over het gestempelen heen??? Ja hoor gewoon eroverheen sponsen hihhihi)
Hierna geef je wat inkt af op je Stempel blok en dat ga je gebruiken om te schilderen. Neem water op met je AquaPainter vanaf het sponsje zoals we in de vorige post hebben kunnen lezen..pak dan een puntje inkt op vanaf je Stempelblok en schilder hiermee de bladeren allemaal na om schaduw te krijgen.Om licht te krijgen in je bladeren kun je met dit vochtige penseel ook wat inkt "wegpakken" op je bladeren dan krijg je een lichtere tint. Gebruik eerst Mossy Meadow en daarna Gray Granite.
Voor de besjes kun je Merry Merlot gebruiken en om mooie glimplekjes te maken heb ik de White Stampin'Chalk Marker gebruikt.


Voor een  subtiele afgewerking kun je met een schuurpapiertje lichtjes over de verpakking  schuren in een richting..niet draaien want dat blijf je zien.Hierna pak je een dauber  en veegt voorzichtig de witte delen die zichtbaar geworden zijn  met Gray Granite.
Dat geeft het de "oude"uitstraling.
Als laatste heb plak je  een paar Sequins Metalic gebruikt als bling maar niet teveel. Laat je label een beetje onder de bladeren zitten en  til ze erop met een schaartje zodat het er een beetje op komt te liggen.
  De gebruikte materialen:
*Whisper White Thick papier
*Inkt pads: Early Espresso,Mossy Meadow,Pear Pizzaz,Merry Merlot en Gray Granite
*Embossingmal Scatterd Seqiuns
*Sequins Metalic
*Aqua Painter
*Stampin'Sponge
*Fine-Tip Gluepen
*Mini dimensionals en 3D kit (dit omdat het makkelijk lijmt en goed vasthoud)

Wil jij dit ook leren dat kan.  Want bij aankoop van de hele bundel en de Water Colour Pensils een uurtje basis techniek schildere kado zodat je direct met je mooie set aan de slag kunt..
In deze les leer je hoeje de Water Pencils kunt gebruiken en natuurlijk geef ik je tips en trucs.
Uiteraard kun je voor vragen altijd contact opnemen via mail (yolandegreve.nijssen@ziggo.nl) of telefonisch.(06 -28121254)
Veel plezier en tot de volgende post.3 opmerkingen:

  1. Wat een goed idee om zelf die verpakkingen te maken. Ze zijn gaaf geworden!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wauw, je hebt weer kunstwerkjes gemaakt Yolande! Het ziet er geweldig uit! Je hulstjes zijn levensecht! En wat een hoop goede tips voor je lezers!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een leuke cadeauverpaking heb je weer gemaakt.En ook weer een super uitleg erbij top weer.gr Anke.

    BeantwoordenVerwijderen