dinsdag 7 november 2017

Stoute schoenen aangetrokken..

hoi hoi freubelaars,

Heeft even geduurd voor er weer een bericht kwam..tja gezondheid gaat voor maar ook ons zieke hondje.
Dat is allemaal weer goed en mijn gezondheid gaat steeds beter,stapjes vooruit.
Afgelopen weekeinde heb ik voor het eerst weer op een hobbymarkt gestaan sinds bijna 1,5 jaar...
Poeh wat was ik nerveus zeg ik had echt de bibbers want ja zolang geleden,niks gedaan zou het lukken of goed gaan vandaag.
De spullen stonden zaterdagochtend klaar en na wat last minute veranderingen werd uiteindelijk alles in de bijkeuken gezet klaar om in te laden de volgende ochtend.
Zondag ochtend werd ik door mijn vriendin Evy opgehaald en na alles te hebben ingeladen..ging maar net hahhaha zijn we vertrokken richting Roggel.
Daar aangekomen  waren pap en mam al bezig met de tafels en werden de spullen vliegensvlug uitgeladen..ja echt in turbo stand ging het met Evy en mijn pa.
Inmiddels hadden mijn moeder en ik al de tafels bekeken en ingedeeld omdat we ook een make en take deden en ikzelf gaf een demonstratie in verschillende technieken op perkament.
Uiteindelijk stond rond 10.20 uur alles op zijn plek en dachten we even te gaan thee drinken..helaas dachten de bezoekers er anders over..de thee kwam en stond er na een paar uur nog steeds ,op het zelfde plekkie.
Ik kreeg de ene na de andere vraag over de bewerking van perkament,schilderen met aquarelpotloden,inkt embossen etc.
De dag vloog voorbij en om 14.00 uur was het heel even stil ook op de make en take was het steeds gezellig druk.
Voor mij was dit echt een gave dag vol complimenten over mijn werk,hoe de kraam eruit zag en dat ze blij waren me weer terug te zien na zo'n tijd.Ook de make en take viel in de smaak en dat is mede door Evy die van te voren pas een keer spons en inkt had vast gehad...en die daar gewoon alsof ze het elke dag doet deze mine workshop zeg maar deed.De bezoekers reageerde echt heel positief hierop en dus ook dat is een geslaagde keuze geweest.
Na een korte brake...ik werd niet lekker en ben gaan liggen  kwamen twe lieve meiden op me af en vroegen :Mevrouw wat doe jij eigenlijk??? Ik vertelde dat ik deed schilderen met nat potlood op perkament en toen kwam de vraag :Mogen wij ook...dus wat stoelen aangeschoven en wat afdrukken gemaakt voor de meiden..blijkbaar was het aanstekelijk want er kwam nog een derde meid bij..zo hebben we nog tot vlak voor 16 uur zitten kleuren met een paar meiden.
Al met al was het een gave en gezellige beurs en ook een waar ik gemerkt heb hoe ik dit heb gemist..mensen iets laten zien wat vanuit mijn hart is gemaakt..uitleg geven over technieken en het voordoen..ja dat is waar mijn hart ligt..en ook waar het altijd zal blijven.
Hopelijk tot een volgende keer misschien op een workshop of op een marktje.
Lieve freubelgroeten van Yolande

2 opmerkingen: