woensdag 3 augustus 2016

Voorbij gevlogen dagje 3

Hoi hoi,

Daar ben ik dan voor de derde dag en tevens onze laatse.
De ochtend begint heel rustig,de vroege vogel is wel al op maar iets later dan gisteren (7.30uur) en is buiten aan de tuintafel druk aan het werk.
Vroege vogel nr twee is kort daarna ook op en nr 3 komt al snel uit haar bedje..de andere komen langzaam ook opgang en zo begint onze zondagmorgen echt heel chill.
We ontbijten gezellig samen buiten in de tuin want het is zonnig geen donderwolken te zien heerlijk opstarten zo.
Na het ontbijt krijgen twee meiden de kolder in de kop en gaan een vriegde dansje maken op het gazon...zonnedans of regendans weet het niet maar kort erna komen toch de eerste druppels.(aai)
Tegen een uur of 11 gaan we dan samen aan de slag met een workshop schilderen met de waterbrush.
Deze workshop had ik voor de meiden voorbereid omdat er toch nog wat vragen waren over de techniek en ook over het blenden.Alles stond klaar en al snel waren ze heel stil aan het werk.De een kreeg het wat sneller door dan de ander maar uiteindelijk waren ze heel tevreden met hun bloemen en tot slot werd er een mooi kaartje van gemaakt waarin we nog wat technieken hebben verwerkt met vellum want daarop hebben we geschilderd en daarna we ze tot 3d bloemen verwerkt met een mooie geemboste achtergrond (ook op vellum )en deze natuurlijk bewerkt met sponstechnieken en inkt.
Als laatste werd het geheel samen verwerkt op een kaart van whisper white en met een mooi label inclusief tekst tot een totaal plaatje gemaakt.De resultaten zijn heel mooi geworden (zal de kaarten komende dagen effe in een post zetten)
Tijd om te eten hadden we natuurlijk niet dus stonden er lekkere dingen op tafel en ook nog taart die er stond van zaterdag.Rond de klok van 1630  uur was het toch echt tijd om eens te kijken wat we gingen eten en het werd snel duidelijk we gingen chinees halen,lekker in de tuin samen eten heerlijk.Maar dan komt toch het afscheid..onvermijdelijk en helaas een dagje eerder dan gepland moesten Liliane en ik naar huis toe..en dan doet afscheid nemen pijn..pijn omdat het zo goed klikte,de saamhorigheid en eenheid.Er was geen gedoe over eten,drinken over wat dan ook gewoon samen dat voelde goed.De gezelligheid,openheid en eerlijkheid in onze gespreken deden me goed en ik heb oprecht ondanks het grijze randje aan het begin van ons weekeinde met volle teugen genoten van een mooie vriendschap.
De tijd dat we gingen vertrekken was dan ook heel emotioneel voor allemaal,tranen kwamen en we gingen dan ook met een traan en een lach,een laatste dikke knuffel voor nu  afscheid nemen...nog een laatste foto samen,naar de parkeerplaats ,klaar voor vertrek..nee niet echt....


We spraken af snel weer contact te hebben over een dagje freubelen en zeker weten een weekeinde komend jaar want dit is zo gaaf om te doen met allemaal vriendinnen die dezelfde hobby hebben en ieder op hun eigen manier projecten maken.
Kort om het was een top weekeinde en dus voor herhaling vatbaar .
Lieve knuffels yo


4 opmerkingen:

 1. Wat een leuk verslag heb je gemaakt van jullie weekend Yolande! Ik geniet stilletjes mee! En wat ziet het er allemaal gezellig uit! Echt een goed idee om dit eens te doen!!! Leuk dat jullie allemaal verschillende projectjes als workshop voor elkaar hadden bedacht! Ik zie dat jullie er erg van hebben genoten! Zoiets moet je eigenlijk minstens 2 x per jaar doen! Hier kun je weer een tijdje op teren!!!
  Groetjes Minke.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh ik wil nu al weer! Je omschrijft het precies zoals ik het ook ervaren heb. Ik heb genoten!!
  Liefs Aly

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ooh help....wanneer is ons volgende weekendje? Kan gewoon niet wachten met plannen:) Het was zo gezellig en alles ging zo gemoedelijk als of we echt al jaren en jaren vriendinnen zijn. SUper genoten.
  Liefs Ariana

  BeantwoordenVerwijderen