zaterdag 5 december 2015

Brussel On Stage 2015 Part 3..

Hoi hoi..

Deze zaterdag (14 november ) begon natuurlijk niet zoals alle andere ochtenden want er hing een zware wolk boven.
Door de gebeurtenissen in Parijs was iedereen aangeslagen en ook verdrietig want wie doet zoiets en waarom,wat heeft het voor zin...de gevolgen zijn o groot.
Tijdens het ontbijt was het ook heel stil en ieder zat met zijn eigen gedachten aan tafel.
Na het ontbijt op weg voor onze derde en laatste dag On Stage.
Bij aankomst in het conventiongebouw heerste een akelige sfeer en je merkte dat iedereen in rouw was,dat werd ook direct duidelijk toen we onze laatste Project Spotlight plek innamen..Er was een rust en alles was minimaal dus geen harde muziek,geen feeststemming en nog belangrijker iedereen even stil ivm de gebeurtenissen.
We hebben stil de presentatie beluisterd en daarna ons project gemaakt,Going Places.
Hierna kwamen we als team weer bijelkaar en hebben we nog wat mooie foto's gemaakt en de kaartjes van andere collega's bekeken en op de foto gezet.
Toen was het tijd om naar de Main Stage te gaan voor onze laatste sesie die we allemaal samen volgen.
Als eerste werd er aandacht besteed aan het vreselijke gebeuren in Parijs en ook onze franse collega's die er waren hadden het erg zwaar.Er waren hulp punten opgezet voor iedereen die het er moeilijk mee had of even een luisterend oor wilde hebben.Bij de start was er een minuut stilte en iedereen had elkaars hand vast als een grote groep...saamhorigheid....je kon een speld horen vallen en daarna kwam een luid applaus los voor alle slachtoffers,gewonden en ook voor alle collaga's.
Het was verder een heel ingetogen ochtend die met een kleine subtiele kado ronde werd afgesloten.
We kregen allemaal nog een mooi pakje papier en een super gave stempelset kado...daarmee was ons avontuur afgelopen en iedereen ging zijn eigen dingen doen .Na een mooi maar emotioneel afscheid van de andere Girls was het voorbij..over...maar niet echt ik zal altijd deze ervaring bij me dragen en ook hoe men saamhorig is in tijden van nood en verdriet...
Annette ging nog naar een lunch en een ssie voor zilver elite en hoger en wij ,Sjraar,Liliane,Aly en ik gingen lunchen in het restaurant naast het hotel.
Ook hier was het volop in het nieuws maar onze lunch kreeg een andere draai..het werd een mooie en emotionele middag waarbij idereen zijn emotie's uite en die ons dichter bijelkaar heeft gebracht.
Meiden en ook Sjraar jullie zijn toppers en ik zou het voor gen goud hebben wilen missen deze dagen en door dit alles maakt het ons nog sterker.
Na de lunch heerlijk winkelen,nog wat chocolade kopen en proeven hiiih,kleine kadootjes gekocht voor de thuisblijvers en natuurlijk nog een wafel gegeten zodat we de smaak en reuk niet vergeten.( duurt tenslotte weer een tijdje voor we die weer krijgen)

Tegen 16.30 uur terug op de kamer en rusten want dit alles was toch een flinke aanslag op mijn lichaam maar ook mijn geest had veel te verwerken gekregen.
Als mooie afsluiter zijn we met het team (Sjraar ook want die tellen we als adoptiekind erbij) uitgaan eten bij de griek..heerlijk samen afsluiten dat was mooi en gezellie.Na heteten nog wat kadootjes gekocht,ja weer hahah.


Maar bij aankomst van onze avond bij het hotel reed  er politie en stond ook vlakbij een auto opgesteld.Even met mijn mannetje appe leverde op dat er dichtbij iets was gebeurd en dat daar een van de daders was opgepakt dus de angst sloeg ons om het hart..Annette en Aly moesten met de trein terug en dat was geen optie nu dit bekend was geworden.Dus even de kalmte bewaren en met thuisfront gebeld en geregeld dat onze mannen ons kwamen ophalen zondagmorgen om 10.30 uur het was tenslotte nog 1,5 uur rijden dus mooie tijd om te gaan.Het vertrek in de avond was geen optie omdat ze ons niet konden bereiken was inmiddels na elven.
Ook nu zijn we bijelkaar gekropen en hebben samen deze vreselijke nacht doorgestaan.Na een paar uur een beetje te hebben geslapen stonden we op ,koffers waren de avond ervoor gepakt en stonden klaar,we gingen naar het ontbijt alles ging in een vreemde sfeer.Voor het hotel stond een politiebusje en auto met daarin politiemannen die in kogelvrije vesten en met geweren liepen en stonden .
Gelukkig waren onze mannen er op de afgesproken tijd,koffers in de auto en wegwezen..eenmaal buiten Brussel en dichtbij Leuven kwamen de emoties bij ons los want we waren buiten de stad gekomen.Onderweg kwamen nog militaire en politie tegen die in hun kogelvrije vesten over straat liepen brrrr.

Tegen 13.30 uur waren we weer veilig thuis en konden we ademhalen.Na nog wat nagepraat te hebben gingen  Annette en Aly opweg naar Wognum want Jeroen het mannetje van Annette heeft ze hier opgehaald.Sjraar ging ook naar huis en Liliane was onderweg thuis afgezet.Zo was het ineens definitief voorbij,gelukkig was iedereen veilig weer thuis bij hun geliefde maar het was wel een dagje wel hoor..ffff jammer dat het zo moest eindigen maar ik ga het hele On Stage er niet door laten overschaduwen het zal wel altijd een stempel drukken op alles en vergeten doe ik het niet.
Zo komt dan ook een einde aan  de laatste verslaggeving van onze On Stage ervaringen.
Hopelijk mag ik de volgende keer ook weer deelnemen maar tot die tijd ga ik heerlijk genieten van mijn hobby en leuke creaties maken om met jullie te delen.
Bedankt voor het lezen en hopelijk hebben jullie een kleine hiiiiiih heel kleine indruk van hoe het geweest is.

Lieve freubelgroetjes van Yolande en natuurlijk ook van Liliane die deze dagen mijn steun en toeverlaat is geweest.
Liliane thanx lieverd want je bent een topvriendinnetje.

Natuurlijk ook de andere teamies  ( ja ja  ook onze adoptiezoon Sjraar )  bedankt voor alles en ook jullie zijn toppertjes zonder jullie was het niet zo fijn geweest.1 opmerking:

  1. Ik lees het nu pas maar een prachtig indrukwekkend slot! Het heeft ons zeker nog sterker gemaakt! Thanks lieverd voor je mooie verslag!

    BeantwoordenVerwijderen