zaterdag 18 oktober 2014

De onthulling...

Na weken van geheim houding mag ik nu mijn geheime missie laten zien.
Dit werkje is eigenlijk begonnen als een workshop doosje..maar het werd meer dan dat en als jullie het lezen begrijpen jullie waarom ik het gemaakt heb.
Er zijn weken aan vooraf gegaan om het zo te maken zoals het nu is geworden,steeds een stukje meer,erbij eraf en uiteindelijk is de hidden treasure geboren..De andere reden dat ik niks heb kunnen zeggen is dat het werkje mee heeft gedaan als inzending voor een wedstrijd tijdens de convention..
Er zitten heel wat emoties in het werk en mensen die me kennen weten het verhaal..voor diegen die het niet weten zal ik heel kort omschrijven wat me heeft aangezet dit te maken en in te zenden.
Afgelopen jaar maar zeker ook dit jaar zijn er veel dingen gebeurd die moeilijk waren maar ook die erg hard binnen zijn gekomen, mijn man  die naar men dacht een tia zou hebben gehad,daarna het bericht dat mijn schoonmoeder ziek is,hebben me behoorlijk aangegrepen waardoor ik zelf ook even een paar stappen terug heb gezet op alle vlakken.Gelukkig krabbelde beide weer op en ging het toch ziender ogen beter met hun beide ,hoewel er nog genoeg zorg was voor allebei ging het toch een stapje in de goede richting.Zelf pakte ik mijn dingen weer op en begon me weer beter te voelen...
Helaas  duurde dit gevoel niet zo lang en hield het hiermee niet op.In april dit jaar  stierf plotseling mijn lieve vriendin Hennie...en kort daarop ook nog haar lieve man Marcel.Tja dan vraag je je zelf wat,hoe en waarom.Maar daar komt geen antwoord op en ik ben ik en heb met hulp van familie en mijn lieve vriendinnen de schouders eronder gezet en de draad weer geprobeerd op te pakken.Doordat ik altijd mijn emoties in het freubelen kan verplaatsen soms in een kaart of schilderijtje dan weer in doosjes heb ik zo mijn gevoelens een plekje gegeven.Het doosje is dan ook een ode aan echte vriendschap,liefde voor elkaar maar ook het koesteren van wat je hebt,genieten van de kleine dingen want nu weet ik uit ervaring dat het morgen allemaal anders kan zijn..
Ik heb niet meegedaan aan de wedstrijd om te winnen of wat dan ook maar om mijn werk te laten zien zoals ik iets beleef en maak.... vanuit mijn hart.Het verhaal bij de hidden treasure zal ik ook op het blog plaatsen met natuurlijk de foto's van hoe het eruit ziet.Ik wil graag ook iedereen  maar zeker   San bedanken voor hun  hulp en alle kracht  die ze me gegeven hebben  om het tot dit mooi resultaat te brengen.Voor iedereen die dit leest:geniet met volle teugen en heb je naaste lief !

Hidden Treasure

How did I come to create this piece?
It all began with a try out to make a windowsheet box with a cover on top of it.
But after showing it to my creative friends, they all suggested that I should send it in for the Convention contest in Brussels this year.
This is how I came  to this final result, a box called ‘Hidden Treasure’, true friendship which goes farther than only making art and drinking coffee together…don’t begrudge, be happy for one another!
This ‘Hidden Treasure’ is also some kind of wink to my love for making boxes and the sea.
But most memorable is the little buddha inside; it was       given to me by a dear creative friend who recently passed away – she taught me about friendship, real friendship..to cherish and appreciate it…
So in this ‘case’, hidden treasure has a double meaning:      
   it stands for friendship that goes deeper than the surface.    You should ‘treasure’ it!


  
Zo ziet het werkstukje er uit...en dit is de tekst die erbij is gemaakt.Om het mooi te presenteren heb ik een standaard erbij gedaan met de tekst en wat foto's en natuurlijk een zakje strandzand om het af te maken.De foto's van hoe het daar staat komen later nog op het blog.
Ik heb veel gehad aan het maken hiervan doordat ik hierdoor mijn gevoelens heb kunnen verwerken en het allemaal een beter plekje heb kunnen geven.
Lieve groetjes en voor iedereen een dikke knuffel
Yolan

Geen opmerkingen:

Een reactie posten